Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem

NOV
05

Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem


Dato Lørdag d. 5. november 2022, kl. 19:30
Sted Helligaandskirken, Niels Hemmingsensgade 5, 1153 København K
Medvirkende
Universitetskoret Lille MUKO. Dirigent Ole Fauerschou
Pris
195,- https://billetto.dk/e/brahms-ein-deutsches-requiem-billetter-604426.
Johannes Brahms:  Ein Deutsches Requiem

Koncertsamarbejde mellem Lille MUKO og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester
I fællesskab har de to amatørmusikforeninger Universitetskoret Lille MUKO og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester besluttet at markere 125 året for Johannes Brahms’ død ved at opføre et af hans mest elskede værker, “Ein Deutsches Requiem”. På scenen vil man møde 80 musikere og 70 korsangere til opførelserne den 27. og 29.10, samt 5.11 i hhv. Lyngby Idrætsby, Roskilde Domkirke og Helligaandskirken i København.

Med koncerterne ønsker de to ensembler at formidle tilgængelig, klassisk musik til et bredt publikum, således at koncertgængere med og uden erfaring fra genren alle kan få en stor oplevelse. Værket formidler romantikkens store følelsesmæssige udsving, med lån fra den protestantiske koral og tyske barok. Værker fra den romantiske periode udgør desuden kernerepertoire hos begge ensembler, hvorfor valget af dette værk ikke var svært at træffe. Det er vores forventning, at den stemningsfulde dødsmesse vil appellere til et bredt publikum i dagene omkring Allehelgensaften, hvorfor vores koncerter ligger i denne uge. 

Samarbejde mellem to dygtige amatørforeninger
De to ensembler er begge kendte for deres performances af høj kvalitet, og de matcher dermed hinandens niveau, både hvad angår ambitioner, musikalske formåen og udtryk. Det lover godt for det endelige resultatet af indstuderingen, som skal løbe over efteråret 2022.

Det er ikke noget nyt for koret og orkestret at samarbejde. I 2015 slog de to ensembler sig fx sammen om koncertopførelsen “Vinker til Himlen”, som var en hyldest til Carl Nielsen. Ved koncerterne opførtes Nielsens “Hymnus Amoris”, samt det nyskrevne værk “Vinker til himlen” med musik af Nicolai Abrahamsen og tekst af Thorkil Jacobsen. Projektsamarbejdet og koncerterne var dengang et så godt og frugtbart samarbejde, at begge ensembler nu ser frem til at genoptage den gode proces.

Værket
“Ein Deutsches Requiem” blev første gang opført i sin helhed i 1868. Værket er skrevet for baryton, sopran, blandet kor og fuldt besat symfoniorkester. I modsætning til den traditionelle, katolske, latinsksprogede dødsmesse, hvor hovedvægten ligger på dommedagsskildringer, er librettoen her på tysk og består af bibelsteder, der har en anderledes karakter af at ville trøste de efterladte.

Dirigent
Ole Faurschou har siden sin debut i 2003 fra København og Wien dirigeret kor og orkestre over det meste af Europa, samt i Kina og USA. Han har dirigeret Akademisk Kor i Aarhus i 13 år og har siden 2020 været fast dirigent for Lille MUKO. Han mestrer messe- og oratorie-repertoiret og er derfor den rette person i spidsen for projektet.

Ole Faurschou er også et kendt ansigt hos Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, idet han med jævne mellemrum har dirigeret ensemblet. Seneste samarbejde daterer til 2021, hvor orkestret spillede til afslutningen af talentforløbet for unge dirigenter, DR Malko Dirigentskole, som Faurschou stod bag.

Solist Susanne Elmark
Susanne Elmark er uddannet operasanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun havde desuden teaterdebut i 1992 og er således vant til at stå på mange scener. Hun er internationalt anerkendt og har samarbejdet med bl.a. Berlinerphilharmonien og berømte dirigenter verden over. 

Solist Jens Søndergaard
Jens Søndergaard er uddannet fra operaakademiet i 2003. Siden 2020 har han været fast medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater.