Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Fredag d. 10. juni 2022, kl. 18:00
Gratis adgang
Sommerkoncert med fællessang med kammerkoret Terpsichore

Sommerkoncert med fællessang med kammerkoret Terpsichore kl. 18 i Natkirken på Strøget. Koret synger Jesu, meine Freude af Johann Sebastian Bach. Dirigent Torsten Mariegaard og orgel Ørjan Horn Johansen.

Kammerkoret Terpsichore blev etableret i september 1980. Koret tog navn efter dansens og den lyriske sangs muse. Blandt korets stiftere og dirigenter må nævnes Helligaandskirkens nyligt pensionerede organist, Hans Ole Thers. Siden 1993 har Torsten Mariegaard været korets dirigent. Koret har haft tilknytning til Helligaandskirken siden 2006.

Terpsichore havde i mange år et tæt samarbejde med Kammerkoret Pegasus. I 1999 indstuderede de to kor Rachmaninovs Vesper for kor a cappella og indspillede året efter værket på CD. Den anmelderroste CD er en af kun to danske indspilninger af værket, og vi gætter på at de i alt over 30 koncerter med det monumentale og fysisk krævende værk udgør en slags uofficiel rekord, også internationalt set.

I forbindelse med denne CD-udgivelse tog Terpsichore + Pegasus navnet Copenhagen Oratorio Choir. Måske er det dette navn, brugere af Helligaandskirken kender bedst, idet koret har arrangeret Händels Messias i kirken hvert år siden 2006.
Som en anden milepæl i samarbejdet med Helligaandskirken har COC på selskabet CDKlassisk indsunget to franske messer for kor og to orgler af Louis Vierne og Charles-Marie Widor. Denne CD er indspillet i Helligaandskirken, med organisterne Ørjan Horn Johansen og Hans Ole Thers ved kirkens to orgler.

Ørjan Horn Johansen medvirker ved denne natkirke på kirkens tredie orgel! Det lille, flytbare såkaldte continuoorgel, som har en naturlig plads i barokmusikken.